Securitate Internet Banking

Securitate Libra Internet Banking

Elemente de securitate ale aplicatiei  Internet Banking

LIBRA INTERNET BANK S.A. a implementat o serie de masuri de siguranta care sa asigure ca atat tranzactiile efectuate de dumneavoastra cat si datele personale, sunt protejate. In acest context insa, pe langa masurile puse in practica de catre banca, dumneavoastra, in calitate de client, aveti un rol deosebit in ceea ce priveste protejarea informatiilor dumneavoastra personale si a datelor privind tranzactiile bancare pe care le efectuati.

De fiecare data cand folositi serviciile Libra Internet Banking furnizat de LIBRA INTERNET BANK S.A. beneficiati implicit de o serie de masuri de securitate care sa va protejeze de tranzactiile neautorizate pe conturile dumneavoastra sau in numele dumneavoastra.

Criptarea informatiei

Criptarea informatiei impiedica utilizatorii neautorizati sa poata citi sau altera datele transmise sau receptionate de dumneavoastra catre aplicatie, in timpul utilizarii acesteia. Criptarea e realizata prin codificarea informatiei transmise intre dispozitivul dumneavoastra si serverul aplicatiei Internet Banking. LIBRA INTERNET BANK codifica informatiile folosind tehnologia bazata pe criptarea cu chei de 128 biti, folosind protocolul TLS. Pentru a verifica daca v-ati conectat la serviciul Libra Internet Banking in conditii de siguranta, adresa paginii accesate trebuie sa aiba intotdeauna prefixul https:// si continuarea sa fie secure.internetbanking.ro/nume_paginaweb.

Daca intentionati sa utilizati serviciul Libra Internet Banking de pe unul sau mai multe computere, la care au acces si alte persoane (colegi de serviciu, membri ai familiei, etc.), trebuie sa va asigurati ca nu permiteti retinerea datelor dumneavoastra de conectare (ID utilizator, parola, coduri SMS, etc.) in browserele web instalate pe dispozitivele in cauza.

Conectarea folosind aplicatia mobila Libra Mobile Banking

Conectarea folosind aplicatia mobila Libra Mobile Banking se realizeaza prin introducerea in aplicatia Libra Internet Banking a ID-ului de utilizator si a parolei aferente, urmata de confirmarea autentificarii, cu ajutorul unui cod PIN, a amprentei digitale sau a recunoasterii faciale, folosind un telefon mobil inrolat in prealabil, in aplicatia Libra Mobile Banking.

Libra Internet Bank S.A. nu prelucreaza sub nicio forma informatii legate de amprenta digitala sau imaginea faciala pentru autentificarea in cele doua aplicatii; astfel, autentificarea in aplicatia Libra Mobile Banking se realizeaza prin mecanisme specifice dispozitivelor folosite de clienti si ale sistemelor de operare instalate pe acestea. De asemenea, codul PIN definit in aplicatia Libra Mobile Banking nu e stocat in sistemele proprii si nu este cunoscut de catre Libra Internet Bank S.A.

Conectarea prin cod de siguranta primit prin mesaje SMS

Conectarea prin cod de siguranta primit prin intermediul mesajelor SMS prezinta un nivel suplimentar de securitate la autentificarea in aplicatia Libra Internet Banking, folosit obligatoriu impreuna cu perechea unica formata din ID utilizator si parola. Aceasta metoda presupune primirea de catre dumneavoastra, pe numarul de telefon mobil declarat a unui cod de securitate, cu valabilitate limitata la 90 de secunde. La fiecare logare in Libra Internet Banking se va primi, prin SMS, un cod de securitate.

Codul de securitate va fi primit de la numar de telefon cu eticheta LIBRABANK. Un aspect important al securitatii il presupune controlul permanent asupra corectitudinii codului SMS primit, format din 2 parti: primele 2 cifre, care trebuie sa se regaseasca si in pagina de logare, sub forma unei imagini care trebuie selectata corect, si ultimele 6 cifre, care trebuie introduse in campul dedicat. Daca atat primele 2 cifre cat si ultimele 6 au fost oferite corect, atunci se va initia sesiunea de internet banking.

Inchiderea automata a sesiunii

Dupa fiecare conectare valida in aplicatia Libra Internet Banking, dupa o perioada de inactivitate mai lunga de 10 minute, sesiunea se inchide automat. Orice alta tranzactie ulterioara necesita o noua autentificare in aplicatie.

Protectia datelor de conectare (user si parola)

Pentru a preveni eventuale nereguli sau tentative de fraude/furt de identitate NU dezvaluiti datele de acces! LIBRA INTERNET BANK nu va solicita niciodata telefonic, prin email, SMS sau prin alte forme de comunicatie, in afara paginii de conectare la serviciu, datele dumneavoastra confidentiale de conectare la aplicatia Libra Internet Banking.

Va recomandam sa definiti parole greu de ghicit (excluzand date de nastere, numere de telefon, numele sau prenumele) si respectiv folositi cel putin 8 caractere alfanumerice (ex: jk3Y97dW). Nu uitati sa va schimbati parola in mod regulat, cel putin o data la fiecare 90 de zile.

Limitari in utilizare

Cu scopul asigurarii unui nivel optim de securitate a tranzactiilor si informatiilor clientilor, aplicatia Libra Mobile Banking va incerca sa detecteze dispozitivele mobile care ar putea suferi modificari neautorizate de catre producatorul acestora si sa nu ruleze pe acestea.

Nu ai mobile banking?